Как да засилим метаболизма

С течение на възрастта настъпват сериозни промени в метаболизма на тялото ни. На 30-годишна възраст в човешкото тяло започват да се появяват необратими промени.  Забелязват се първите признаци на стареене на кожата, износване на ставите, забавяне на метаболизма, напълняване.   Ето няколко начина как да ускорим метаболизма.  

Добавете физическа активност   

Без движение всяка диета, детоксикация и други модни трикове няма да работят. Редовното плуване, гимнастика, танци, йога и др. повишават метаболизма с 20%. Дори и обичайната 20-минутна разходка на чист въздух също е полезна. Най-важното нещо за всякакъв вид подобна дейност е тя да е забавна, да ни харесва, да ни носи удоволствие.

Яжте редовно

За да произвежда нужните ензими и хормони, тялото ни постоянно се нуждае от хранителни вещества. Метаболитните нарушения се появяват, когато сме гладни. Ето защо навременното приемане на храна е най-ефективната диета. Трябва да приемаме закуска  не по-късно от 30 минути след събуждане. Намалете приема на животински протеини: месо, сирене, риба, яйца. Те ускоряват процеса на стареене и замърсяват тялото, по-добре е да ги замените с пълнозърнести продукти: плодове, зеленчуци, ядки. 

Обядът не трябва да се пропуска по никакъв повод. Той трябва да бъде питателен и наситен с протеини, мазнини, въглехидрати: зеленчуци и плодове, млечни продукти, бобови растения, ядки, яйца, тофу. Ако не обядвате или си спестите закуската, ще развиете апетит за нещо сладичко, което бързо да ви засити, а вечерта ще сте озверели от глад и ще преядете.  

Вечерята също не трябва да се пропуска. Не е задължително да спазвате правилото да не се храните след 18:00 ч., освен ако не си лягате в 21:00, но гледайте да оставяте два или три часа между вечерята и лягането. 

Източник: www.manager.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?