Как да проверим щитовидната жлеза с термометър

Много е важно щитовидната жлеза да е в добро здравословно състояние. 

Необходимо е редовно да се консултирате със специалист, за да може в случай на някакви проблеми да се вземат подходящи мерки в началния етап от развитието на болестта.

За да проверите щитовидната си жлеза, не е необходимо да извършвате сложни действия. Може просто да се възползвате от стария метод, който с точност ще ви покаже какво е състоянието на щитовидната жлеза. 

За целта е необходимо да използвате обикновен живачен термометър. 

Необходимо е да се събудите сутрин, но без да ставате от леглото, да измерите телесната си температура, като поставите термометъра под езика. 

Температурата трябва да се измерва ежедневно, в продължение на 3 - 5 дни, след което да сравните резултатите и да направете заключение.

Резултати:

Температура 36,5 ° C - 36,8 ° C - щитовидната жлеза е в добро състояние.

Температури под 36.5C - Тази температура може да е сигнал да се свържете с лекар - ендокринолог. Най-често тя е придружена от подуване на краката и клепачите, бледост, косопад.

Температура над 36,8С - активността на щитовидната жлеза е повишена и това също е сигнал, че трябва да консултирате със специалист. Тази температура често е придружена от промени в настроението, липса на чувство за глад.

източник: zdrave.to 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?