Как да изберем най-подходящата форма на маникюра

За да постигнем съвършения маникюр, е важно да вземем предвид формата и типа на ноктите си. Класическата кръгла форма е най-подходяща за къси нокти, които лесно се чупят. Тя е особено трайна, поддържа се лесно и запазва максимално ноктите ви. Ако нямате време да посещавате професионален салон, кръглата форма е идеалният избор за вас. Друго нейно преимущество е, че създава оптическа илюзия за по-дълги пръсти, освен това кръглите нокти са подходящи за всеки цвят лак.

Квадратната форма е особено модерна, но увеличава опасността от счупване на нокътя. Подходяща е както за къси, така и за по-дълги нокти. Квадратно оформеният маникюр стои прекрасно на дамите с тънки ръце и дълги пръсти. За да е пълен ефектът, съчетайте го с ярък на цвят или бляскав лак.

Най-естествената форма на ноктите е бадемовидната. Този женствен силует се постига, като изпилите леко ноктите си отстрани, докато получите заоблен връх. Макар че бадемовидната форма не позволява ноктите ви да израстват дълги, тя издължава широките пръсти и създава впечатление за по-тънки ръце. Съчетава се основно с неутрални тонове лак, както и интересни декорации.

Т. нар. стилето (силно заострен маникюр) е провокативен тренд, който изисква здрави нокти. Тази форма се нуждае от поддръжка и обикновено не може да се постигне в домашни условия. Стои прекрасно както с неутрални нюанси, така и с тъмни, наситени тонове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?