Йозо Енергото от махалата във Войводиново срещу кмета

Йозо Асенов от Войводиново, от когото махалата се е захранвала с ток, обжалва заповедта на кмета на Община Марица Димитър Иванов за събаряне на незаконна постройка с две долепени пристройки. Йозо не се яви днес пред Административния съд, представлява го адвокатът му Евгени Костадинов. Делото се отложи, като за следващото заседание магистратите поискаха да се представи информация от ВиК и ЕВН за ползваните и платени сметки за ток и вода от жалбоподателят за срок от 20 г. назад. По молба на адвоката на Йозо за следващото заседание трябва да бъдат допуснати двама свидетели. Защитничката на Община Марица пък поиска Йозо Асенов лично да се яви на следващото заседание, тъй като тя има въпроси към него. Магистратите назначиха още и съдебно-техническа експертиза. Тя трябва да отговори на въпросите има ли устройствен план за територията, върху която попадат имотите на жалбоподателя. Какви са предвижданията на Общия устройствен план, включително вида застрояване. Също така да се уточни колко сгради има в имота. 

Пред „Марица” защитникът на Асенов обясни, че пред съда те претендират, че постройките не може да бъдат съборени. Според Костадинв не е обследвано дали къщите са били в режим на търпимост.

На въпрос на „Марица” как ромите ще се върнат да живеят на място, където няма ток и вода,  Костадинов обясни, че те така живеят  от години в мир и разбирателство. В нещо като комуна. В момента семейството на Йозо било пръснато в Пловдив и съседните села, но искало да се върне във Войводиново.

Името на Йозо Асенов нашумя по време на акцията по събарянето на постройките във Войводиново, след като стана ясно, че цялата махала е получавала ток от него.  

„В махалата нямаме ток. Всички сме вързани към една къща, тази на Йозо. Има електромер и на него даваме парите. Водата също, включени сме към някаква тръба”, заяви пред съда Васил Ангелов. Той е от ромската махала на селото и бе свидетел по делото на братовчедка си Иванка Ангелова в сряда. Тя обжалва заповедта на кмета за премахване на незаконната й постройка.

Снимки Стоян Илиев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?