Йосиф Миладинов с два рекорда за мъже от европейското в Казан

С два полуфинала и четири национални рекорда (два за мъже) започна българското участие на европейското първенство по плуване за юноши и девойки в руския град Казан.

Йосиф Миладинов даде второ време за влизане в Топ 16 на 50 м бътерфлай, изстрелвайки се за 23,81 сек. Резултатът е вторият му национален рекорд при мъжете, подобрявайки с една десета този на Антъни Иванов (23,91), поставен на 18 март миналата година в София.

Трениращият в Швейцария 16-годишен пловдивчанин прави поправка и на собствения си рекорд за юноши старша – 24,09 сек. Регистрира го на турнира „Мултинейшън“ в Австрия на 24 април.

Калоян Левтеров записа втория полуфинал за българските плувци в Казан, както и третия рекорд, влизайки девето време в Топ 16. Възпитаникът на Жорж Станкович и състезател на Славия го направи на 100 м гръб с първото си слизане под 57 секунди.

От втори пост, с летящ старт гърбистът от София даде на бързо време и слизане под 50 секунди - 49,96, на щафетата ни 4 по 100 м св. стил. Квартетът ни плува във втората серия, финиширайки с 12-о време за 3:24,64 мин. Това е национален рекорд за мъже. За Миладинов трети в първия полуден.

Предният бе - 3:25,14 мин. от европейското за юноши в Хелзинки, поставено на 4 юли миналата година. Останалите от щафетата бяха Йордан Янчев, Павел Банчев и Йосиф Миладинов./bgswim.com

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?