Извънредно! Пожар затвори АМ "Струма"

Временно се ограничава движението в двете посоки по автомагистрала "Струма" от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" поради намалена видимост от пожар. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път I-1 Дупница - Бобошево.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Пожарът е възникнал около 15.30 часа в борова гора край международния път Е-79, в района на ж.п.-тунела в Дупница, съобщиха от МВРа. Огъня гасят пет противопожарни автомобила и служители на горското стопанство.

Около 40 дка храсти, треви и иглолистна култура са засегнати към момента от пожара, който гори на изхода на град Дупница в близост до жп тунела, каза за Радио "Фокус" инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

"На място има достатъчно техника и хора. Вътре в пожара има две къщи, които са обезопасени от служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Дупница. На място има и пожарни автомобили. Опасност за хората няма. Сега пускаме линии за ограничаване и гасене на пожара", подчерта инж. Дамянов. Дир.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?