Подай сигнал

Извънредно! Искат оставката на президента

България

от Екип Марица 3046 прегледа 0

Протест срещу президента Румен Радев организираха граждани пред сградата на президентството. Според недоволните президентът прави скандални изявления, които противопоставят нацията.

Протестиращите пред президентството поискаха оставката на държавния глава, а не импийчмънт. Те са възмутени и от сравнението, което президентът направи с България и твърдението им, че "нарекъл България блато".

Причините за протестиращите са свързани и с цялостното поведение на Румен Радев и убеждението им, че държавният глава заема "проруски" позиции. "Пречи на правителството да работи и не се държи като натовски генерал, а ние сме в НАТО", заяви участничка в протеста. Демонстрантите твърдят, че са се организирали чрез социалните мрежи и протестът им не е обвързан с партия.

Ето тези думи на президента Румен Радев предизвикаха недоволството: "Когато говорим за Венецуела, когато правителството публично представи мотиви за тази позиция, според мен трябва да бъде по-внимателно. Това, че във Венецуела има тежка остра политическа, социално-икономическа, хуманитарна криза, криза на сигурността, която се усложнява допълнително от тежка мигрантска криза при това, че 4 милиона са напуснали страната. Защото много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България. Положението в България също, което до известна степен се дължи на действията на правителството. Да вземем само нашата мигрантска криза. Нека я сравним с Венецуела при 32 млн. население. Да сравним колко българи са напуснали страната". Тези думи на президента предизвикаха недоволството.

Източник: dir.bg и булфото

Коментари