Подай сигнал

Извинете, грешка! Кула рухна върху библиотека ВИДЕО

Видео

от Екип Марица 21793 прегледа 0

Извинете, грешка! Кула рухна върху библиотека ВИДЕО

Събарянето на кула в Дания се превърна в истинска катастрофа, въпреки месеците на планиране и прецизна организация. Пред очите на събралите се хора в град Вордингборг високата сграда се наклони в погрешната посока и причини огромни щети, съобщава британският „Метро”.

Районът около 53-метровия силоз бил отцепен, а експерти по разрушенията изготвили подробен план за действие. Тълпи от хора се събрали да гледат зрелището, когато в последния момент нещо се объркало.

Вместо да падне там, където било планирано – в разчистен и обезопасен район, кулата се стоварила върху библиотека и културен център, в който се помещава музикална школа.

По чудо няма ранени хора, но причинените щети са колосални. От общината обявиха във Фейсбук, че всички офиси на изток от сградата са унищожени. Оцеляла е част от библиотеката и културния център. Сградата е била обезопасена още в петък вечерта, за да бъдат предотвратени още срутвания.

В събота служители от библиотеката били допуснати вътре, за да оценят щетите. Вече са започнали разчистването на отломките. Тече разследване, което трябва да установи какво се е объркало при взривяването на кулата.

Коментари