Подай сигнал

Известен журналист с невероятен разказ за вуду магьосник

Лайфстайл

от Екип Марица 1288 прегледа 0

Известен журналист с невероятен разказ за вуду магьосник

Вуду магьосник от африканската държава Бенин вади снимка на Георги Димитров, когато види българи. Историята разказа пред Гала в "На кафе" българският журналист - пътешественик Георги Милков, който е бил в над 150 държави по света. Милков е бил и кореспондент в Либия.

"В Барбадос умрях от скука", споделя гостът заради въпроса на Гала защо избира най-опасните места в света. Бил в Етиопия, на аудиенция при краля на Буркина Фасо - крал на племето Моси. В Судан се намазал с пепел от нетленното тяло на 200-годишен светец. Седнал между два гроба, хапнал мекици и гледал танцуващи в транс местни жители.

Но най-странната история на която попаднал е, когато вуду магьосник извадил снимка на Георги Димитров в африканската държава Бенин. Това не било магия, обяснението било просто. България и Бенин били в дружески междудържавни отношения по време на комунистическия режим. От тогава в африканската страна има паметник на Георги Димитров, а площадът, на който се намира, се казва "България", става ясно от разказа. Гала не спря да се залива от смях от думите на госта си.

Коментари