Израел удари ирански склад в Сирия, има много загинали

Израелските въздушни удари, насочени тази нощ срещу позиции на сирийския режим и на неговите ирански съюзници в Сирия, са отнели живота на най-малко 11 бойци, сред които двама сирийски военнослужещи. Това съобщава сирийският Център за наблюдение на човешките права, предаде Франс прес.

Бомбардировките са поразили ирански складове за оръжия в района на Дамаск. Цели са били поразени и в южната част на страната, в провинция Судейда, допълва Центърът за наблюдение на човешките права.

Израел вече съобщи, че е извършил ударите в Сирия срещу ирански позиции и позиции на сирийския режим. Това са най-кръвопролитните израелски удари в Сирия от няколко месеца насам, казва директорът на Центъра за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман.

През май миналата година Израел нанесе десетки въздушни удари срещу, както той каза тогава, ирански цели в Сирия. Тогава ударите бяха в отговор на "ирански ракети" по израелската територия, изстреляни от сирийската територия, припомня Франс прес. В тези удари загинаха 27 бойци, сред които 6 сирийски военнослужещи и 21 чужди бойци, от които 11 иранци.

Според Центъра за управление на отбраната към руското министерство на отбраната жертви на израелските удари в Сирия от тази нощ са станали 4 сирийски военнослужещи. Шестима сирийски военнослужещи са били ранени, предаде ТАСС. В резултат на ударите частично е повредена инфраструктурата на международното летище в Дамаск.

Центърът съобщава, че тази нощ в рамките на около 45 минути военновъздушните сили на Израел са нанесли три удара по територията на Сирия от западно, югозападно и южно направление.

Руското ведомство допълва, че сирийските противовъздушни сили са унищожили над 30 крилати ракети и управляеми авиобомби при въздушния обстрел от страна на израелските ВВС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?