Подай сигнал

Измама за над 14 бона разкриха на сесията в ОбС в Пловдив!

Пловдив

от Валентина Йеремиева 2574 прегледа 0

Предложението е внесено за разглеждане от общинския съветник от Реформаторския блок Айри Мурад

Документна измама разкри днес на сесията председателят на Общинския съвет Савина Петкова. Фалшивите документи са внесени от сдружение "Всички заедно за една кауза". Както "Марица" писа днес, сдружението се опитва вече на няколко сесии да получи спортната зала "Колодрума" за провеждане на благотворителен концерт, без да плаща наем. Предложението е внесено за разглеждане от общинския съветник от Реформаторския блок Айри Мурад.

Към документацията е приложено сканирано копие на писмо от Българския комитет на ЮНЕСКО, чийто главен секретар Венцислав Манчовски разпорежда от комитета да бъдат платени 14 500 лв. като хонорар на народната певица Николина Чакардъкова, която е сред участниците в благотворителния концерт.

Манчовски декларира, че концертът ще мине под патронажа на българското представителство на ЮНЕСКО и че това писмо е изпратено до президента, народното събрание и министър-председателя.

Савина Петкова обясни, че при проверката се е оказало, че въпросният Манчовски не е нито главен секратар, нито има нещо общо с ЮНЕСКО. Само Айри Мурад и Вихра Ерамян са гласували за безвъзмездното предоставяне на залата на сдружението. Останалите съветници го отхвърлиха.