Изкуствата превзеха Пловдив в деня за размисъл СНИМКИ

С приятни разходки и добро настроение минава днес деня за размисъл на пловдивчани. В навечерието на Европейските избори, градът под тепетата се е отдал на изкуствата и айляка.

Заведенията из центъра и малките кафета са препълнени с клиенти, предпочели да се насладят на топлото време. Градската градина се радва на смеха и играта на малчуганите, тепетата се обхождат от стотици туристи, а по калдъръмите на Стария град има десетки минувачи.

До стълбите на Каменица пловдивският Моцарт свири на цигулка, а до него в такт припява най-верният му приятел - неговото куче. Малко по-надолу любопитни погледи привлича дама с марионетка в ръка. А пред Халите, докато хората се разхождат из сергиите на фестивала "Вкусът на Пловдив", се натъкват на жива статуя, облечена в жълта одежда.

"Опитвам вкусотии, докато обмислям вота си", сподели пред marica.bg  Гинка Лалова, която е дошла от Асеновград специално за празника с лакомствата.

В деня на размисъл остават затворени предизборните павильони и няма кампании, а забраната за употребата на спиртни напитки, включително и бира ще важи от 6:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?