Подай сигнал

Изключвайте телевизора от контакта, ако сте на почивка

Бизнес зона

от ВЯРА ПОРЯЗОВА 3233 прегледа 0

Оставени в режим stand-by, уредите продължават да консумират енергия

Няма как сметката за ток да ви е 0.00 лева, дори и да сте отсъствали цял месец от къщи. За това предупреждават от ЕВН България в сезона на отпуските. Съветът на специалистите е тръгнем ли на почивка, да изключваме от контакта всички електроуреди у дома като телевизор, монитор, аудиоуредба и т.н., защото оставени в режим stand-by, те продължават да консумират енергия. Това обаче не е приложимо за СОТ-а, фризерите и хладилниците.

Най-лесният начин да сте в течение с разходите си за ток е абонамент за услугата sms или e-mail известяване за сметка. И двете са безплатни. Така битовите клиенти ще получават предварителна информация за предстоящо прекъсване на електрозахранването, в случай че са пропуснали срока за плащане и ежемесечна информация за сметка. Според Закона за енергетиката при неплащане на фактура 10 дни след крайния срок, ЕВН има право да преустанови захранването.

Ако абонатите са в чужбина, те могат лесно и бързо да платят сметките си чрез платформата "ЕВН онлайн плюс", напомнят още от дружеството.

Коментари


Топлофикациите да си вземат бележка а не да ни изнудват с лихви.Лихвари!