Изгубиха нотариалния акт на стадион "Марица", станаха ползватели

ФК "Марица" имаше документ за собственост за терена още преди КД "Цар Симеон" да си извади за колодрума

Стадион "Марица" остава встрани от проблемите на другите отбори с базата. Преди години футболният тим от Кършияка беше единственият отбор, който имаше нотариален акт за стадиона си, но документът изчезна. Той е издаден още на 12 февруари 1939 година, когато клубът получава имота като дарение. Стадион „Марица“ е открит официално на 30 май 1943 година. Сега обаче имотът е актуван като общинска собственост, а тимът е само ползвател на базата.

Точно по тази причина последният ремонт, който е правен на стадиона, е преди три години. Основен ремонт бе извършен на всички съблекални както на детско-юношеската школа, така и на представителния тим. Реновирани са и офисите на администрацията на клуба. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 100 хиляди лева, като половината от сумата е осигурена от община Пловдив. С другата половина от средствата, предоставени от футболния клуб, са извършени други ремонтни дейности и е закупено обзавеждането за съблекалните.

За да се осъществи реконструкция на съоръжението, е необходимо да има одобрени от страна на Общината проекти и съответно финансиране", коментира тогавашният (2016 година) председател на УС на маричани Христо Николов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?