Изграждат паметник на ракетчика в Карлово

В Карлово започва изграждането на паметник на ракетчика. Това е първият вторият военен паметник в региона през последните десетилетия, след изграждането на монумент на жертвите на тероризма през 2005 година.  Инициативата е на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово.

Паметникът на ракетчика ще напомня за двете поделения край Марино поле  - 56-та ракетна бригада и 129-та Подвижна ракетно-техническа база, както и за и хилядите военнослужещи и войници, които са работили и служили там.

Първата копка бе направена днес, тя бе съпроводена с военна церемония с участието на духовия оркестър на 61-ва Стрямска бригада и представителна рота. Заместник-областният управител на Пловдивска област Димитър Керин  спази ритуала и разби бутилка шампанско .

В ритуала участваха председателят на ОбО на СОСЗР полк. о.3. Антон Мерудийски, полк. Христо Симеонов заместник-председател на  СОСЗР, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и на Сопот Деян Дойнов,  заместник управителят  на Пловдивска област  Димитър Керин, Станимир Христов – началник щаб на 61-ва Стрямска бригада,  както и десетки бивши военнослужещи  и войници от ракетните поделения в Марино поле. Инициаторите планират монументът на бъде завършен до края на тази година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?