Изготвиха важна експертиза за катастрофата с Местан

Не може да се прежали детето. Майката не спира да плаче, съпругата ми също. Цялото семейство продължава да в траур. Искаме само едно - най-тежкото наказание за Лютви Местан. Това споделиха пред 24rodopi.com роднини на семейство Тефик, което загуби 6-месечното си бебенце при тежка катастрофа между техния автомобил и колата на Лютви Местан.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април на разклона за село Загорско. Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието загина 6-месечно бебе. Майката, бащата и другото им дете бяха настанени в болница с различни травми. Политикът бе задържан за 24 часа за причиняване на смърт по непредпазливост. Той бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Към момента Местан е и единственият обвиняем за смъртта на детето.

Съдебно-медицинската експертиза по случая е готова, но все още се изчаква изготвянето на автотехническата, посочиха от прокуратурата в Кърджали. Срокът за разследването пък бе удължен с два месеца.

Местан обяви на пресконференция пред медиите в Кърджали, че „няма да поема чужд грях върху себе си”. Според него, вината за катастрофата е на шофьора в другия автомобил-бащата на загиналото дете. Политикът посочи, че е спрял на знак „Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „БМВ” на семейството, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, управляван от Местан.

Според адвоката на семейството обаче, политикът не се е убедил, че никой не се движи по пътя.

„Видимостта от знака е около 150-170 метра и не може да не бъде забелязан автомобил”, каза адвокат Николай Димитров. По думите му, колата на клиента му се е движила с около 90 км в час.

Юристът посочи, че очаква прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу Лютви Местан в по-тежка форма заради нараняванията на останалите от семейството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Патриот

Патриот

26.07.2019 | 22:01

Каква експертиза какви пет лева! Дори и да е спрял на стопа това няма никакво значение щом не е осигорил предимсво. Вината е ясна ако ще другия автомобил да се е движел с космическа скорост!! Всичко останало е лъжа измама и измислици.

Отговори
1 0
Българин

Българин

14.07.2019 | 15:38

Затвор не само за това а за всичко което е сторил на България

Отговори
4 0
Коко

Коко

12.07.2019 | 18:57

Затвор за не даване на предимство и отнема не на живот.

Отговори
59 5
КОНСТАНТИНОВ

КОНСТАНТИНОВ

12.07.2019 | 18:51

Много дълго се изготвят тези експертизи.Ъея така наречени експерти защо умишлено протакат.Калво се чака. За далеч по сериозни катастрофи стават много бързо.Местан да не е свещена крава.

Отговори
61 7
Час пик

Час пик

12.07.2019 | 18:21

Колко е по гръмко заглавието, толкова по посещаемо ще = повече пари за "журналиста". А какво пише вътре - не е важно.

Отговори
43 8
Данка

Данка

12.07.2019 | 18:05

Да не се измъква Местан хитро. Загинало е дете

Отговори
53 8
@

@

12.07.2019 | 17:37

А защо не пише на табелата "Село Джебел", а само "Джебел"?

Отговори
23 5

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?