Изгорелият джип в Кючука каран от жена с дете

Млада жена с дете е собственик на изгорелия тази нощ джип БМВ Х5 в Кючук Париж, съобщиха очевидци на огнения ад пред „Марица“. Дамата е наемателка в кооперацията на ул. „Прилеп“ 19 и никой от съседите не я познава добре. „Знам, че е жена с дете, но каква е, що е – не мога да кажа“, заяви комшия, станал свидетел на инцидента.

Колата била паркирана на източния тротоар под кооперацията, точно до помещенията, ползвани за занималня от НУ „Климент Охридски“. Те са засегнати най-сериозно от огъня – стъклата са напукани, а дограмата е деформирана. Днес работници разчистваха пораженията по занималнята, за да може тя отново да приема деца.

Точно над нея пък живее мъжът, подал сигнал за произшествието на тел. 112. Той също е наемател в жилищната сграда и също не познава собственичката на изгорелия джип.

„Малко след 2 ч. през нощта видях, че колата гори. Огънят излизаше отпред под капака. Докато пристигне пожарната, пламъците вече бяха обхванали цялата кола“, разказа човекът пред екипа на „Марица“. Наетият от него апартамент също е пострадал, но само отвън – опушен е и има счупени от високата температура стъкла. Няма обаче засегната покъщнина.  

Изгорелият автомобил беше вдигнат от мястото на инцидента още предиобед, а час по-късно работници се мъчеха с метли и четки да измият саждите от тротоара, поливайки плочките с кофи и пластмасови бутилки вода. Съседи отстрани обаче им даваха акъл, че им е нужен маркуч и силна струя, иначе няма да успеят с почистването.

Както „Марица“ писа, сигналът за горящия автомобил е бил подаден в 2,07 ч. тази нощ, като малко преди това се чул силен гръм. Една от версиите на разследващите е за умишлен палеж.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?