Изгоненият зам. кмет - московски възпитаник

58-годишният строителен инженер Димитър Кацарски е завършил  Всесъюзна академия за външна търговия в  Москва, специалност  „Международни икономически отношения”. Има и военно образование от ВНВСУ „Ген. Благой Иванов” със специалност "Конструкции, промишлено и гражданско строителство".  Преди това  е завършил  Професионална гимназия по строителство и архитектура "Арх. Камен Петков" (в онези години техникум "Йорданка Николова”). 

Вече като дипломиран магистър по икономика и  инженер-конструктор през  1985 - 1990 г. е участвал в изграждането на МОК Асарел. Работил е  на обектите в Калофер,  Сопот и  Ведраре. От 17 май 2010 г. до 6 ноември 2011 г. оглавяваше РДНСК - Пловдив за целия  Южен централен район. От тази служба директно бе назначен за зам.-кмет в Община Пловдив на знаковата дата 7 ноември 2011 г. Член на ГЕРБ, преди това е работил за Бизнес блока на Жорж Ганчев.  

Кацарски е запален по пещерите. От  1976  до 2009 г. като член на клуб по спелеология  е участвал в изготвянето на специализирани кадастрални карти на пещерите, включително и на района на Белинташ.​ 

На сесиите на местния парламент Димитър Кацарски  често отнасяше критики  от опозицията за масовата разпродажба на общинските имоти, въпреки че преписките минаваха през последната инстанция - кмета. Неведнъж е атакуван за забавянето на преписки и санирането на блоковете.  Предизвика гнева и на протестиращите за запазването на зелената площ до хотел "Санкт Петербург". "И той, и кметът Иван Тотев не изпълниха обещанията, които бяха поели пред нас. И досега няма ПУП, който да гарантира, че паркът ще бъде запазен", коментира вчера председателят на инициативен комитет Асен Костов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
име

име

03.07.2019 | 01:27

Продаде 1/3 от парцел за 150 хил лв, месеци по-късно Тотев внесе предложение общината да закупи целият парцел за 1 млн. лева. А строителят иска 5 млн лв за същият. Поздрави от Капитан Райчо

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?