Подай сигнал

Издирват телефонния терорист от Централна гара

Пловдив

от Екип Марица 311 прегледа 0

Издирват телефонния терорист от Централна гара

Пловдивската полиция издирва телефонен терорист, заплашил с бомба Централна гара в събота. Целият район бе отцепен за часове надвечер, а имаше опасност и от спиране на влакове. Сигналът за взривното устройство беше подаден от анонимен гражданин на телефон 112 около 18 часа.

Към мястото веднага бяха изпратени екипи на полицията, които мигновено отцепиха гарата и подстъпите към нея. Проведена бе и евакуация на гражданите и служителите, които по това време се намираха в района. Някои от пътниците изпаднаха в паника, тъй като гонеха автобуси и влакове, но от съображения за безопасност не ги допускаха до пероните и автогара "Родопи".

На безопасно разстояние се изведоха и спрените в периметъра автомобили. Близо два часа криминалистите проверяваха за взривно устройство, като в крайна сметка сигналът за поставената бомба не беше потвърден.

Предприети са всички необходими действия за изясняване на сигнала и установяване на подателя му, съобщиха от пловдивската полиция. Работата по издирването на автора продължава.

Коментари