Подай сигнал

Издигнаха кандидатурата на Георги Колев за кмет на Пловдив

Пловдив

от Екип Марица 1561 прегледа 0

Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще се яви като кандидат за кмет на Пловдив. Кандидатурата му бе представена от председателя на партията Спас Панчев.

Г-н Колев, който е трети мандат общински съветник, заяви, че това е следващата логична стъпка в политическата му кариера.

Кандидат-кметът обяви шест важни точки, по които ще представи програмата си на 27 септември.

Първата е присъединяването на общините „Родопи” и „Марица” към Пловдив. Така ще престанем да бъдем спални за работещите в околните общини, а приходите от големите инвеститори с предприятия там ще са за града, посочи той.

Втората точка набляга на връщането на блясъка на града като туристическа дестинация.

Колев ще заложи в програмата си всички сесии на Общински съвет и процедури в администрацията да са достъпни онлайн. Така всеки гражданин ще може да проследи как се избира изпълнител на обществена поръчка.

Специална платформа ще пусне система за мини референдуми. В нея са вкарани 52 въпроса от важно регионално значение. По този начин също ще се иска мнението на гражданите.

Четвъртата точка в програмата на Георги Колев е урбанизацията на река Марица. Това, според него, ще открие стотици работни места и ще промени облика на града.

Петата точка е градският транспорт отново да стане общинско предприятие. Така ще се подобри тази важна услуга за пловдивчани.

Последната точка от програмата на Георги Колев е свързана с екологията и управлението на отпадъците.