Подай сигнал

Издават над 150 разрешения за строеж годишно в "Западен"

Пловдив

от Валя Йеремиева 450 прегледа 0

Със засилени темпове се строи в "Западен", особено около Прослав, бившето заведение "Чадърите", в частните имоти по ул. "Рая" и Пещерско шосе към Гребния канал, в местността Терзиите. Това потвърди вчера кметът на района Димитър Колев. Годишно администрацията на "Западен" издава 150-160 строителни разрешения.

Димитър Колев разказа, че застрояването на зоната около Гребния канал е предвидено още в Общия устройствен план, който беше приет през 2007 г. Заложено е и в кварталните устройствени планове. Земите са земеделски и с новия ОУП, който тепърва ще се проектира, този проблем ще се реши комплексно, за да могат собствениците по-бързо да си вадят документи, когато имат инвестиционни намерения, обясни районният кмет.

В зоната около Гребния канал хората предпочитат да строят еднофамилни и по-луксозни къщи, максимум до три-четири етажа. В кв. "Христо Смирненски - IV" и в южната част от "Чадърите" към Гребния канал не се разрешават мастодонти от типа на "Оазис"-и. Допустимата височина е 12-15 метра. Районът южно от ул. "Белица" по Пещерско шосе до Прослав тепърва ще се развива, имотите тук са частни и в последните години има забележимо оживление в строителството не само в нашия район, но и в целия Пловдив, който видимо се разраства, коментира Димитър Колев.

Цените на апартаментите в западната част на града вървят между 500 и 1000 евро, а незастроените парцели - между 30 и 100 лева. Варират в зависимост от възможностите за строителство.

Коментари