3906

Смели дами разбиват мъжкото господство

38-годишната Джорджия Басколо е първата жена-гондолиер във Венеция след 900-годишно мъжко господство и продължава да бъде единствената представителка на нежния пол в тази професия. Сексапилната дама разхожда туристи и влюбени двойки из каналите на забележителното градче вече дванадесета година. Отличното владеене на английски, познаването на морското право, както и завършените курсове позволили на Басколо да премине успешно всички тестове и изпити. Заради заниманието и страхотната си външност тя се е превърнала в местна атракция.Идеята да стане гондолиер се заражда още в детството ѝ - мечтае да следва стъпките на баща си Данте, който прекарва целия си живот из венецианските канали. Вълнуващо е да упражняваш професия, доминирана от мъже, казва Джорджия и се надява един ден в професията да навлязат още дами. Не може да се оплаче - колегите ѝ я посрещат с отворени обятия. "Беше правилно и неизбежно ние също да се адаптираме към променящите се времена. Приветствах Джорджия с гордост и обич, като ѝ пожелах да изживее гондолата по най-истинския начин и да обича лагуната като баща си и като нас, пазители и стражи на едно неподражаемо художествено, историческо и човешко наследство", казва Алдо Реато, президент на гондолиерите на Венеция.

Първоначално Басколо стартира кариерата си по заместване. Постепенно обаче се е превърнала в официален гондолиер. А преди година стана герой, спасявайки подхлъзнала се във водата туристка.

 Сред дамите, практикуващи сурови, чисто мъжки професии, може да се запише и българката Теодора Шанова, която е първата жена-кранист в Лондон. Родената в Ямбол археоложка по образование щурмува британската столица, след като разбира, че вероятността да намери реализация в роден музей е нулева. Попада на строеж за Олимпийските игри и веднага разбира, че е намерила мястото си. Така решава да кандидатства за кранист. На изпитите прави толкова добро впечатление, че е приета да се обучава без такса, която не е никак малка. Учи се непрекъснато и казва, че работата е изключително рискова и отговорна. След над 15-годишен стаж не смята да се отказва, а спечелените с упорития си труд пари предпочита да влага в емоции. Превърнала се е в професионален пътешественик - посещава различни държави, като броят им вече наближава 100 г.

 

Орлина Аспарухова също упражнява една от най-редките професии за жена. Тя е първата българка, лицензиран пилот на въздушен балон, летяла е на три континента. Отначало започва с делтапланер, а след това се събужда и любовта ѝ към балоните. Първият ѝ полет е в Пловдив - по време на Международния панаир през май 1988 г. Орлина Аспарухова е и участник в големи международни състезания. Икономист по образование, тя е летяла над водопада Игуасу, над джунглата, над метрополиса Делхи и чудния Санкт Петербург.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Васил

Васил

30.03.2024 | 20:47

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----- https://e.vg/alman

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?