44

Да подредим празничната маса със стил

Ако очаквате гости за празника, тогава трябва да помислите не само за менюто, но и за украсата на масата. Трябва да е празнична, но и непретенциозна. Дискретна, но в същото време елегантна и изискана.

Неутрални цветове

Изберете неутрални багри. Ярките и крещящи нюанси са по-подходящи за Нова година. Коледа носи дълбок смисъл и когато избирате основната цветова схема за декора, е важно да вземете това предвид. Обърнете си към сребристо и златно, бяло, червено, сиво, синьо или кафяво. Разбира се, може да присъстват и ярки елементи, но да бъдат малко.

Елхови клонки

Клонките от елха изглеждат много стилно и ефектно върху празничната трапеза. Ще ви трябват няколко красиви клончета, които да поставите в центъра на масата. Можете да добавите и гирлянда. Този декор ще създаде невероятно уютна и топла атмосфера, а гостите ще бъдат възхитени.

Коледни звезди

Има символи, които идеално се вписват в коледната тема. Такива например са звездичките. Използвайте ги за украса на масата.

Ярки играчки

Украшенията за коледното дърво ще влязат в употреба. Те могат да бъдат яркият акцент в сервирането на вашата маса. Играчките в богати, красиви цветове изглеждат впечатляващи, ако останалата част от декора е направена в бели и много светли багри.

Магични свещи


Не може да се мине и без свещи. Ако очаквате гости за вечеря, това ще е особено актуално. Изглеждат много магично и сякаш ни пренасят в истинска приказка. Вземете няколко красиви подложки, за да стане още по-ефектно.

Симпатични шишарки

Впечатляващите големи шишарки ще се превърнат в страхотна украса на коледната маса. Можете да подсилите ефекта на изящество и празничност, като ги използвате заедно с елхови клонки при сервиране. Сладко и уханно.

Оригинални салфетки

Можете да изрежете и да направите интересни форми от салфетки. Например снежинка или дори цяло коледно дърво.

Низ от перли

Използвайте за украсата гердан от перли. Така вашата маса ще изглежда елегантна и тържествена. Включете въображението си и разположете красиво перлите между чиниите и чашите, така че да блестят и да радват окото.

Бисквитена украса

Сервирането може да е вкусно. Как ли? Много просто. Изпечете джинджифилови сладки във формата на коледни фигури - звездички или снежинки. Направете дупка и завържете към салфетката.

 

Още увлекателни четива - в "Марица Коледа" - най-празничното, най-цветно и забавно рекламно (и не само) издание. Очаква ви на адрес: https://hermesmedia.bg/marica-koleda-2023/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Цвета Драмчева

Цвета Драмчева

24.12.2023 | 01:57

Що за идеи давате? В чинията,където ще се сервира храна, украса с топки и звездички.Неможахте ли да измислите друго?

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?