Изчезна теренът на МГ-то

34 дка зад SPS са преобразувани в зелени площи още през 2007 г., администрацията си трае

Математическа гимназия в Пловдив няма терен, на който да се построи нова сграда. Това стана ясно по време на сесията на ОбС вчера, макар от години да се знаеше, че парцелът от 34 дка зад хотел SPS е отреден именно за ОМГ "Акад. Кирил Попов". Оказа се, че общинският имот е преобразуван в зелена площ още през 2007 година, когато е приет Общият устройствен план на града. 

Изключително странно е, че за промененото предназначение на терена, направено преди 12 години, се разбира едва сега. Въпросът е откога администрацията и кметът Иван Тотев знаят за промяната и защо в продължение на години са подвеждали обществеността, представителите на Министерството на образованието и на самата гимназия, че за МГ има терен. По време на сесията вчера градоначалникът нарече фалшиви новини всички информации, че гимназията разполага с терен. Самият той обаче при посещението в Пловдив на министъра на образованието Красимир Вълчев през октомври миналата година твърдеше, че имот за строежа на нова сграда има. 

Никой от старите общински съветници не си спомни с какъв документ статутът на терена се променя, защото "Марица" разполага с нотариален акт за частна общинска собственост, в който пише, че имотът е предназначен за изграждане на Математическа гимназия. Бившият директор на МГ-то Ивайло Старибратов, който дълги години бе двигател на проекта, научи от вестника, че училището всъщност не разполага с терен за нова сграда. 

Всичко по темата четете в днешния брой на вестник "Марица"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?