Подай сигнал

Избират с конкурс име на най-новия пловдивски хотел

Миролюб Столарски като Ветко - кръсти своя обект на благоверната си

Пловдив

от ВЯРА ПОРЯЗОВА 833 прегледа 0

Пловдивчани ще изберат името на най-новия хотел в града. Собствениците му Илиян Филипов и Цветан Пулев, които реновират сграда-бижу на Сахат тепе, обещават награди за най-сполучливите предложения. Единственото изискване е името да е свързано с историята на емблематичната сграда на ул. "Ангел Букорещлиев №15. Това всъщност е някогашната цигарена фабрика на търговците Мирдас и Ставридис. Тя дълги години стоя занемарена, а плановете са новият хотел да отвори следващата година. В момента тече ударно строителство и реновиране, видя екип на „Марица“ на място.


Предложенията за име на хотела се събират в периода 1 юли - 14 юли, обясняват от управата на компанията. В седмицата след това комисия, в която влизат архитект и общественици, ще направи селекция на предложенията и ще излъчи три имена. Фаворитите ще бъдат подложени отново на гласуване от пловдивчани. Това ще се случи до 18 август. Ден по-късно един щастливец ще получи новия iPhone XS MAX. Всеки понеделник в периода на играта ще бъдат давани два СПА уикенда за двама в хотел "Форум" в Слънчев бряг.


Пловдивчани много активно се включват с идеи, е видно от фейсбук страницата на играта. „Златен орел“, „Старата фабрика“, "Тютюн", като едноименния роман на Димитър Димов, „Тютюневи хълмове“ и т.н. са само част от предложенията.


Междувременно друг пловдивски хотел се сдоби със свое име съвсем изненадващо. Хотелът на Централна гара, който все още не е отворил, от вчера е с алени букви на фасадата „А&M Hotel". Най-вероятно инициалите А и М са на Антоанета и Миролюб Столарски. Те са в борда на директорите на фирма "Карат-С", която взе концесията на Централна жп гара в града за 35 години. В управлението влиза и синът Мирослав Столарски.

Коментари


tobacco boutique hotel

Това са онези идиоти, които с месеци разбиваха скалите на Схат тепе, а целия град се правеше, че не ги чува.

Хотел " Сахат тепе ".

Дебилните "собственици" бързат да се увековечат, като че ли верига хотели ще създават, а няма утре да ги вкарат. Впрочем в ситуацията е най-далновидно всеки пловдивски хотел да бъде кръщаван "З. Плаза".