Иван Тотев: Без първата стъпка няма да стигнем до финала

През последните години имаше три или четири инициативи  за възстановяване на най-големия стадион в България - стадион "Пловдив". Това е едно изключително голямо и сложно съоръжение от гледна точна на реализиране на проекта и намиране на съответното финансиране. Тези са и причините за 30 години да не се изпълняват дейности по завършването на стадиона. 

Имали сме частични ремонти на зали, но не и концепция за цялото довършване и превръщането на този олимпийски спортен комплекс във вид, който да посреща събития и да бъде с пълни трибуни. Преди година взехме решение, че е крайно време да направим пътна карта, която да ни отведе до завършването на съоръжението. Т

ова е един дълъг процес, но без да направим първата крачка по него, няма как да стигнем до финала.  Община Пловдив през тази година заедно с експертния съвет стартирахме изготвянето на заданието, което да бъде основното скеле на бъдещите етапи по проектирането. Изискахме от съставителите на заданието да дадат възможност да направим съответната етапност.

Общината получи заданието и експертният съвет го разгледа и одобри. Първата стъпка оттук нататък е до края на годината да започне същинското проектиране на част от тези етапи. Въпросът е да има проект, който да бъде припознат от град Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?