Италианска връзка в цигарената афера за милиони

Бълвали незаконното производство в склад за промишлени стоки

Няколко известни пловдивски бизнесмени са били разпитвани във връзка с разкритата нелегална фабрика за цигари по пътя за село Труд, научи „Марица“.

Според осведомени източници единият от тях е собственик на земи в землището на село Труд, разположени между границите на Пловдив и магистрала "Тракия". Преди две години той е продал терена, на който е вдигнат цехът за цигари. Пред „Марица“ той категорично отказа да разкрие кой е бил купувачът на имота. 

Прави впечатление, че в цигарената афера протича тънка италианска връзка. Въпросният пловдивчанин има за съдружник във фирмата си бизнесмен от Ботуша.

Случайно или не, бившият собственик на селскостопанската постройка в Ръжево Конаре, където е бил цехът за подготовка на тютюна за нелегалните цигари, също се оказа италианец.

За капак на всичко това на съседния имот до нелегалната фабрика в Труд  работи друга фирма, която е за огнеупорни изделия, и също е с италиански собственици.

Полицията е проверила дома и на друг местен бизнесмен, който в последно време се занимава със строителство, но е известен с това, че вече е хващан веднъж за нелегално производство на цигари. Според нашите информатори той не е бил открит от ченгетата, но е бил задържан братовчед му.

Разследващите са по следите на посредника, наел помещенията, в които е работила нелегалната фабрика за цигари. Всеки момент белезниците ще щракнат за човека, който е във връзка и с тарторите на канала за реализация за незаконните папироси. Собственикът на имота, в който е била организираната дейността, вече е посочил наемателя. Той не е дал обяснения как в постройките му се е оказало скъпото оборудване и машини за производство на цигари.  

Теренът в местността Кошовете в землището на Труд е закупен от предишния му собственик през 2017 г. Новият стопанин е построил халето, като е посочил в инвестиционното си намерение до община "Марица", че ще го ползва като склад за промишлени стоки. По-късно обаче явно се отказал от бизнеса и го е отдал под наем на организаторите на цигарената афера. 

 





Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?