Италианка идва със спектакъл 18+ на One Dance Week

За първи път фестивалът One Dance Week ще предложи танцов спектакъл, който е класифициран като 18+. В него ще видим еротичното изпълнение на италианката Луна ЧенереТя излиза на сцената без никакви дрехи и буквално танцува в сенките.

Тя показва „Свободни стъпки”, който ще бъде игран на 3 октомври в Двореца на културата „Борис Христов”.

Над 1 милион лева ще струва новото издание на One Dance Week, което започва на 20 септември и ще продължи до 19 октомври. 250 хиляди от тях са предоставени от фондация „Пловдив 2019”, а още толкова идват от фондация „Едно” на Асен Асенов.

„Преди три години разполагахме с 600 000 лева. През 2017 и 2018 година вложихме по-малко във фестивала, за да ни останат за важната 2019”, обясни Асенов.

Останалият над половин милион е събран от частни спонсори, както и от министерствата на културата на Чехия, Тайван, Австралия, Канада и Тайван.

Голяма част от средствата отиват за хонорари на изпълнителите и за тяхното настаняване.

То няма да е в хотел „Империал”, а на други места, увери Асенов.

Този път ще видим 22 спектакъла от 14 държави. За първа година в Пловдив идват изпълнители от Австралия и Индонезия.

„Спектаклите са насочени към различен тип аудитории. Така за хората, които обичат класическите изпълнения, сме подготвили „Кармина Бурана” в изпълнение на унгарската Сагерска компания за съвременен танц.

За семействата с деца е австралийският акробатичен цирк „A Simple Space”.

„Това е една от най-търсените циркови компании в света”, каза организаторката на фестивала Елиана Лилова. Австралийците почти не докосвали земята.

Голямата звезда на т​азгодишния фестивал обаче е израелката танцьорка Шарон Еял. Според Асенов тя едва намерила един свободен ден в програмата си, за да дойде в Пловдив на 5 октомври. Еял залага на новия танцов език „Гага”. Тя е в топ 3 на най-известните танцьори.

Няма да се разминем без политически спектакли. Такъв е „Под небето ниско” на сириеца Уаел Али, който е финансиран от Брюксел. Другата „сирийска история” е „Добре дошли” на полякинята Аурора Лубос. Тя критикува полското правителство, което отказа да приема имигранти от Сирия. /Марица .бг

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Фффф

Фффф

25.06.2019 | 17:32

Алооо простаците от марица....кое е 18+....???????нито снимки нито видео..само някъв глупав текст...той ли е за 18+....!?!?..баси тъпия сайт

Отговори
0 0
@

@

25.06.2019 | 17:17

извинение за грубата правописна грешка. пише се ЧИКИДЖИИ

Отговори
0 0
@

@

25.06.2019 | 17:14

Е сега ни се предоставя възможност да преброим поименно чекиджиите в Пловдив. Молим за пълен списък.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?