История за сомнамбули спечели конкурс за филм, заснет с телефон

Смайваща любовна история за сомнамбули печели първа награда на Huawei Smartphone Film Festival. Конкурсът за филми, заснети със смартфон, е организиран с помощта на Cinelibri и ArtAkcia.

 


Големият победител - 10-минутният „Любовен час“, е по идея и сценарий на Хара Нурин. Зад творческия псевдоним стои Людмила Йорданова, пиар, рекламист и автор на разкази. Тя е сестра на журналиста от "Марица" Руслан Йорданов.

 


Режисьор и оператор на лентата е Слави Ангелов, главен редактор на вестник „168 часа“ и списание „Космос“. Монтажът на филма е дело на Методи Андонов от Нова телевизия.

 


В „Любовен час“ участват актьорите Мартин Гяуров и Сава Пиперов, както и Мила Иванова, главен редактор на сайта „Мила БГ“, за която всъщност е написан сценарият.

 


„Журито бе единодушно, че „Любовен час“ на Хара Нурин е най-добрата продукция като сценарий, заснемане, звук и актьорска игра", обясниха организаторите.

 


Като най-силно предимство на своя екип Хара посочва изключителния синхрон на снимачната площадка. "Без режисьора и оператор Слави Ангелов, който се включи в последния момент, проектът би бил невъзможен", обясни тя.

 


Фестивалът протече на два етапа. На първия желаещите да участват трябваше да представят своите идеи. Сред тях жури в състав Стаси Айви, Крум Родригес, Крис Захариев, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу, избраха 11 финалиста, които получиха смартфон и един месец да реализират идеята си.

 


Филмът „Трепачи“ на Тео Чепилов спечели второ място и се отличи като най-забавният от конкурсната програма. Екипът на филма благодари на публиката, че се е смяла „на точните места“. Самият Тео сподели, че филмът е вдъхновен от лековатите американски комедии от 90-те.

 


Трето място спечели филмът “Едно ДА ще прецака София“ на най-младата участничка в надпревата - Лидия Юлианова, която е само на 18 години и е все още ученичка.Лидия определя филма като  младежки. Най-голямото предизвикателство при заснемането на филма е бил малкият <210> екип от двама души - тя и нейната приятелка Никол Петкова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?