Подай сигнал

Ирландци и унгарци избират България за почивка

На път

от ЯНИЦА МАРОВА 471 прегледа 0

Българите избират Турция и Гърция за лятната си почивка

Ирландци, унгарци и испанци избират страната ни за лятната си почивка или идват по работа, става ясно от данните на Националния статистически институт (НСИ). През юни в България са дошли 13 774 унгарци, от които 6887 са избрали да си отдъхнат от служебните задължения у нас. Увеличението спрямо година по-рано е с 11%. Туристите от Испания пък са 6954, като половината от тях са дошли за почивка. Седем от десет ирландци от посетилите държавата ни са дошли, заради родното Черноморие.

Същевременно в страната ни са дошли по-малко туристи от Полша, Германия, Франция, Румъния и Гърция. Посещенията на чужденците у нас през юни са намалели с 0,9% на годишна база.

Българите избират Турция и Гърция за лятната си почивка. Над 185 хил. души са избрали Турция, а 134,5 хил. - Гърция.

Не са малко и нашенците, които са решили да отидат до Румъния, Северна Македония, Сърбия, Германия, Италия, Испания, Австрия и Франция. Оказва се, че все по-рядко избираме да посетим държави като Белгия, Сърбия и Русия. Пътуванията на българите зад граница бележат ръст от 5,9% на годишна база. Общо 717 хил. души са посетили друга държава през миналия месец.

Коментари


Добра новина! Особено ирландците - възпитани хора, пият кротко и дълго и не повръщат по кръчмите на Слънчака.