вторник, 16 Януари 2018 16:54 ч.

iPhone X ще ви разпознава дори с друга прическа ВИДЕО

Смартфонът ще изпраща емотикони създадени от лицето ви
12.09.2017   |   23:10
Прочетена: 1072   |
Коментари: 0
iPhone X ще ви разпознава дори с друга прическа ВИДЕО

Компанията Apple представи новия си флагмански смартфон - iPhone X, съобщават световните агенции. Както Марица.бг първа писа, той е посветен на 10-тата годишнина от пускането на пазара на първия умен телефон.

Негова отличителна черта ще е 5,8 инчов OLED-дисплей без рамки. Заради особености на дизайна устройството няма привичното копче Home. Разблокирането на телефона става с помощта на сканиране на лицето по технологията Face ID.

В Купертино са се постарали биометричното разпознаване да е надеждно. По думите на конструкторите, системата е надеждно защитена от опити за измама и е способна да разпознава лицето дори с нова прическа и някокво лицено нараняване.

Face ID може да създава и емотикони и то с помощта на усмивка или мимика от самия собственик на смартфона. Резолюцията на екрана е 2436 на 1125 пиксела.

iPhone X ще има и двоен 12-мегапикселен фотомодул разположен вертикално. По обикновената версия на iPhone X ще има 64 Гб и ще струва около 1200 долара. Продажбите на новата играчка започват на 3 ноември. /Марица.бг

Редакция и превод Росен ТРИФОНОВ

 

 


Топ новини
Луднахме по джаджи за чист въздух
16.01.2018   |
15:20   |
331
Коментари: 0
Пловдивчани масово си купуват машини за пречистване на въздух. Заради замърсяването с фини прахови частици, за което все по-често се говори в града, семейства са готови да дадат...