Инж. Ральо Ралев изрази признателност към педагози в района

Дни преди 24 май, Кметът на район „Северен”, инж. Ральо Ралев, изрази дълбоката си признателност пред педагогическата общественост на 23 детски и учебни заведения в района. С будителската си отдаденост ръководителите им следват своята отговорна мисия да опазват живота и здравето на над 9 000 деца и ученици, да крепят националното им самосъзнание, да облагородяват умовете и сърцата им, да спояват своите педагогически екипи за постигане на все по-убедителни резултати в образователно-възпитателната дейност. В знак на уважение към всеотдайния им труд инж. Р. Ралев организира тържествена проява и коктейл в ресторант „Естрелла”.

         В празничната обстановка прозвуча любимата на всички българи „Върви, народе възродени...”, а след това главният експерт „Образование и култура” на района Н.Нончева говори за апостолското дело на братята Кирил и Методий, първоучители на славянския род, за смисъла на будителското дело на техните следовници, за високата оценка на пловдивската общественост, за дейността на детските и учебни заведения в район „Северен”.       Инж. Р.Ралев се обърна с думи на дълбока почит и признателност към своите гости, като изрази гордостта си, че има привилегията да работи вече седма година в пълен синхрон с толкова компетентни и инициативни ръководители на детски и учебни заведения. Той заяви, че без колебание отличава днес всички присъстващи просветни дейци, които с  дейността си открояват достойнствата на учителската професия, утвърждават високите стандарти в областта на иновативните образователни технологии.

         Грамотите и луксозното издание на „Съкровищата на траките” са най-малкия жест на внимание, с който той като кмет е в състояние да изрази почитта си към ръководителите на просветната общност в района. Към неговите думи се присъединиха и членовете на ръководния екип на кмета: заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на районната администрация Д.Йорданова. С особена почит бяха обградени ръководителите на учебни заведения, които от дълги години успешно носят отговорността за утвърждаване авторитета на поверените им институции. На Е.Александрова, директор на СУ „Н.Вапцаров”, на инж.Ц.Жиговечка, директор на ОУ „П.Волов”, и на С.Кръстева, директор на СУ „П.Яворов”, бяха връчени почетни грамоти и плакети. Голяма благодарност бе отправена и към  институциите юбиляри, които с блестящите резултати на своите възпитаници са източник на основателна гордост за Пловдив: почетни грамоти и плакети получиха: В.Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов”, Н.Радев, директор на ЕГ „Пловдив”, Ив.Пенев, директор на НУ „Хр.Ботев”, Л.Биволарска, директор на ДГ „Славей”, Цв.Лазарова, директор на ДГ „Захарно петле”. Своеобразната кулминация на събитието стана връчването на грамота благодарност, чрез която всички директори на детски и учебни заведения в района отдават дължимото на инж.Р.Ралев за неизменната подкрепа и многогодишното ползотворно сътрудничество. Изненадан и силно развълнуван от това признание, кметът на района увери своите гости, че ще продължава да работи заедно с тях в интерес и полза за децата и учениците на „Северен”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?