Инж. Пламен Спасов: Запазихме летището живо

Ако новите стопани нямат нужда от нас, се разпускаме, казва кметът на община "Родопи", който е авиоинженер по образование

"Нашата мисия е изпълнена и съм удовлетворен. Запазихме летището. Сега сме любопитни да чуем какво смята да прави новият концесионер", коментира председателят на Фонда за развитие на Летище Пловдив инж. Пламен Спасов. Този фонд си изпълни ангажиментите, защото събра огромна сума - близо 3 млн. лв., която финансово поддържа това летище живо, допълни Спасов.   

Той обясни, че членството на общините в сдружението е доброволно, както и напускането. В момента членовете са девет общини - Пловдив, "Родопи", Куклен, Калояново, Първомай, Сопот, Хисаря , Чепеларе и Садово. Напуснаха Асеновград и Раковски, като мотивът им бе липса на финансови средства и ползи. 

Тепърва предстоят срещи с китайския концесионер, на която да се уточни нуждата от фонда, каза Спасов.   

"Ако нямат нужда от нас, ние няма да се натискаме, защото тези пари, които внасяме общините, са ни необходими и можем да ги вложим за улични ремонти, коментира Спасов. Председателят на фонда, който е и кмет на община "Родопи", а по образование - авиоинженер, е категоричен, че винаги е искал Летище Пловдив да работи добре. Възлага надежди това да се случи и с новия концесионер и вижда добри идеи в плановете им.  

Междувременно Спасов сподели, че вече е провел две срещи с италианци, които търсят терен от 10 000 кв. м в близост до летището. Намерението им е там да направят хале за преработването на пътнически самолети в медицински. Нуждата от  т. нар. въздушни линейки е много голяма. В Италия и Швейцария услугата е много популярна. Срещу месечна вноска, при нужда, всеки може да бъде транспортиран с медицински самолет, обясни Спасов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?