Инвеститорският плам за нови хотели угасна

Инвеститорите обмислят дали да не преустроят планираните хотели в офис сгради

Инвеститорският плам за нови хотели в Пловдив угасна. В строеж са десетки бази, но никой не бърза с рязането на ленти, за да хване туристическия поток покрай Европейска столица на културата. По хотела на Централна гара на Миролюб Столарски се работи ежедневно, но и с просто око е видно, че предстоят още дейности, преди да отвори врати. За сметка на това хостелът на втория етаж на гарата работи отпреди Нова година.

Достолепна сграда на кръговото на „Васил Априлов“ продължава да стои вече половин година с табела „хотел“, но с неизмити прозорци след ремонта. Строителството на хотела на „Витус“ ЕООД със собственик Васил Караилански срещу църквата "Света Петка" започна в средата на миналата година, а пусковият срок е чак 2020 година. Семейният хотел „Експо“ на бул. "Руски", непосредствено до парк Бунарджика, се разширява с ново крило, но и то още е на груб строеж. Пред официално откриване е и хотел​ът „Пълдин кооп“ на РКС-Пловдив, но той ще гони съвсем различна таргет група ​- хора по бизнес и командировки в града, пътуващи преподаватели на пловдивските ВУЗ-ове и др.

За една година, от януари 2018 до януари 2019 година, местата за настаняване в Пловдивска област се увеличиха с 14 нови обекта, и към месец март т.г. вече са 196 хотел​и, хостели и др. с над 10 легла. Туристическият бизнес в областта разполага с общо 9500 легла. Средната заетост на хотелите през март е била 26,3%, сочат данните на териториално статистическо бюро Юг. Заради това някои от инвеститорите вече имат революционни идеи и проучват възможността за промяна в строителните разрешителни, за да преустроят планираните хотели в офис сгради. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Буржоа

Буржоа

29.05.2019 | 18:11

В Европейската столица на Тотевизма друго ли очаквахте?

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?