Подай сигнал

Инвестиции за милиони! Сеул строи завод за акумулатори

Бизнес зона

от Екип Марица 3001 прегледа 0

Инвестиции за милиони! Сеул строи завод за акумулатори

Освен за инвестиция от Хюндай, България води преговори за такава с голям корейски завод за акумулаторни батерии. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на първия Каспийски икономически форум в курорта "Аваза" в Туркменистан.

Той, както и министърът на икономиката Емил Караниколов, отказаха да назоват името на южнокорейската компания, тъй като "в тази инвестиция сме в състезание с няколко държави".

Премиерът отново коментира и темата за новия завод на германския концерн "Фолксваген".

"Страната ни продължава да полага усилия да привлече "Фолксваген" в България. Ние си направихме огромна реклама на страната, защото останахме само с Турция да се състезаваме за завода на компанията. В България сега има 250 завода за авточасти и то само на големи западни компании. Дори да не стане с "Фолксваген", ние ще имаме завод за автомобили, "това мога да ви го гарантирам", каза Борисов.

По думите му, Турция е наш стратегически партньор и съсед с огромна икономика.

"Тя изпълнява споразумението за бежанците и ние никога няма водим негативна кампания срещу нея, каза още министър-председателят. Дир.бг

Коментари


Такъв завод нямахме ли едно време? Що не го модернизиране, а го фалирахме?

Ха Така! Да приютим максимално на брой мръсни производства!!! Акумулатори, нефтопреработка, азбест, цимент, всеки други гадости. Фирмите от бранша знаят че тук нема да се бъркат за опазване на околната среда, че с рушвети могат да изливат гадости те в реките или да ги загробват къде си щат.... А тези които са дали разрешение отдавна са си направили сметката, че децата и внуците им ще жувеят другаде! А плебса да мре, пука им!

И завод за ракети да се строи "родните" социАНАЛИСТИ ще го олюят!

Тази година полупроводници догодина цели.

Още мръсотия и химикали ще се изливат в реките ни и почвата нощно време.

Поправка: резервни части за Eurocopter AS 532

Огромната икономика е концентрирана в Анадола (дизайн на стар модел самолети Ф-16), осигуряващи 4200 работни места. След модификацията на фабриката е възможно да остане да произвежда само Eurocopter AS 532

250 завода със заплата на работниците чисто 650 лв.Мерси от такива инвеститори