„Интерлинк груп“ инвестира 6,6 млн. в нова складова база

Проектът, който ще се реализира в Индустриална зона "Марица", получи сертификат клас А

Сертификат за инвестиция клас А получи пловдивската компания „Интерлинк Груп“ АД. Високото отличие е за проекта „Технолинк Парк“ в Индустриална зона "Марица", която е част от Тракия икономическа зона.

В него ще се инвестират 6 670 000 лв. Бизнес планът обхваща дейности, свързани с довършителни работи по изграденото едноетажно складово хале и изграждане на още три еднотипни логистични сгради. Те са с общо осем складови помещения с 24 рампи, ТИР паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и сграда за охрана с пропускателен пункт. Новите складови площи ще осигурят необходимия капацитет на дружеството за оптимална икономическа дейност. Предвижда се да бъдат осигурени 10 нови работни места.

Сертификатът за инвестиция клас А бе връчен на председателя на Управителния съвет на „Интерлинк Груп“ АД  Йордан Фиданов от министъра на икономиката Емил Караниколов. Компанията е регистрирана през ноември 2010 г. в Пловдив. Капиталът  е над 8.3 млн. лв. Акционери в нея са "Технолинк инвест" АД и Здравко Линкин, който е управител и мажоритарен собственик на дружеството. Преди повече от 20 лета бялата лястовица кацна на рамото на 30-годишния тогава прохождащ бизнесмен. През 1996 г. той закупи печално приватизираното предприятие „Пишещи машини“ в Пловдив и го превърна в производствена база за дограма.  

"Интерлинк Груп" е под шапката на "Технолинк Инвест", с контролни пакети и в компаниите "Профилинк", "Екорециклат", "Транс експо маркет", „Интер Експо България“,  "Теолино пласт" и др. "Интерлинк Груп" се занимава с недвижими имоти - оценка, продажба, управление и с консултанска дейност. За 2017 г. дружеството отчита приходи от над 2.6 млн. лв. основно от отдаване под наем на собствени недвижими имоти.

От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени 15 сертификата - 13 за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект. Общо предвидените инвестиции възлизат на 690 316 000 лв. Очаква се благодарение на тях да се разкрият над 1300 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?