Интер в Шампионската лига, Милан е аут

Интер спечели с 1:0 домакинството си на Емполи от последния кръг на Серия "А" и завърши на четвърто място, последното даващо право на участие в Шампионската лига следващия сезон. Извън турнира на богатите обаче остана градския съперник Милан, въпреки че тимът на Дженаро Гатузо спечели с 3:2 гостуването си на СПАЛ. "Росонерите" се нуждаеха от издънка на Интер или третия Аталанта, който също не допусна изненада - 3:1 у дома срещу Сасуоло
 
На "Сан Сиро" Интер поведе с гол на резервата Балде Кайте. В 51-ата минута той получи топката пред наказателното поле и я прати в долния десен ъгъл на съперниковата врата - 1:0. Девет след това Мауро Икарди пропусна дузпа, която съдията отсъди след дълго съвещание с ВАР.
 
Емполи изравни в 76-ата минута с гол на Траоре. Този резултат щеше да спаси тима му, но не уреждаше Интер. Домакините все пак стигнаха до къпоценния успех в 81-ата минута, когато се разписа Раджа Наинголан.
 
Милан дръпна с два гола при визитата си на СПАЛ. В 17-ата минута, Кесие асистира на Чалханоглу, който опъна на домакините. От радост вратрят на "росонерите" Донарума получи травма в бедрото и беше принудително заменен. Пет минути по-късно Милан заби нов гол. Кесие залъга защитата на домакините и вкара - 0:2. 
 
Домакините обаче се върнаха в мача в 28-ата минута след попадение на Викари с глава. До края на полувремето Милан доминира, но така и не успя да вкара трети гол. Втората част започна с натиск на СПАЛ и домакините успяха да изравнят в 53-ата минута. Тогава Мохамед Фарес с глава простреля Рейна за 2:2. В 64-ата минута се стигна до дузпа за Милан, която хладнокръвно бе реализирана от Кесие за 2:3. 
 
Освен "росонерите" в Лига Европа ще играе и Рома.
 
Кирил Десподов беше сред резервите, но не влезе в игра при домакинската загуба на тима му Каляри с 1:2 от Удинезе.
 
В Серия "Б" изпадат Емполи, Фрозиноне и Киево.
 
 
РЕЗУЛТАТИ

Торино - Лацио 3:1

Сампдория - Ювентус 2:0

Фиорентина - Дженоа 0:0

Интер - Емполи 3:1
 
СПАЛ - Милан 2:3
 
Каляри - Удинезе 1:2
 
Аталанта - Сасуоло 3:1
 
Рома - Парма 2:1

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?