Институтът за пътна безопасност разследва катастрофата с Местан

Направен е анализ, който е установил, че...

Поради големия обществен интерес относно катастрофата на път I-5 с Лютви Местан Институтът за пътна безопасност започва независимо изследване на тежкото пътнотранспортно произшествие. На 16-ти април (вторник) експерти от Института за пътна безопасност ще направят оглед на местопроизшествието, съобщиха от Института.

"След направен анализ на пътния участък чрез източник Google Street View се разкрива недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони. Ограничения на скоростта НЯМА, пише блиц.

Ще си припомни ли някой от отговорните институции, че това е първокласен път с интензивен международен трафик, особено през летния сезон, т.е. ползва се от хора, които не познават района и реално биват подведени от пътните знаци? От 2013 г. до момента на този пътен участък са станали множество тежки пътнотранспортни произшествия, като по-голямата част от тях са на кръстовища", заявяват от Института по пътна безопасност. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?