Институциите мълчат за пострадалите американци на НАТО

Тримата американски парашутисти, които пострадаха при нощните скокове на учението "Swift Response" са настанени с фрактури на краката в УМБАЛ "Свети Георги", научи Марица.бг. Все още е рано да се говори за точното им състояние.

Както стана ясно по-рано в учението е загинал и канадски парашутист.

Тримата американци вероятно са скочили прекалено близо един до друг и може би са се оплели парашутите им. Скоковете са били нощни - от 12 до 3 часа през нощта.

Това е напълно възможно да се случи във въздуха, потвърдиха за Марица.бг военни парашутисти от 68 бригада Специални сили. Тя не ввзе участие в учението.

От Министерството на отбраната са забранили на елитната пловдивска болница да дава каквато и да било информация за пострадалите. Разследването е поето от военна полиция.

По необясними причини, учението "Swift Response", което бе предвидено за нощта на 16 срещу 17 юни, бе преместено с ден назад. Така цялата нощ срещу 18 юни пловдивчани се будиха от рева на ниско прелитащи военни транспортни самолети. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
причина

причина

18.06.2019 | 11:16

Причината за изместване на датата беше прогнозата за времето. А няма да ви дадат информация от МО, докато американците не разберат какво се е случило. По белия свят информация се дава след приключване на разследването.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?