Следвайте ни

Страхотно откритие! Този познат уред хваща на 100%  COVID-19 за час

viber icon

Учени от Съединените щати предложиха определяне на коронавирусна инфекция с помощта на глюкомери - според експерти това е много надежден метод за диагностика на COVID-19.

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего публикуваха препринт на научна статия, очертаваща идеята за използване на глюкомери за откриване на инфекция с новия тип коронавирус. Според експерти тези устройства, които обикновено се използват за измерване на кръвната захар, могат да открият коронавируса в човешката слюнка.

За диагностициране на вируса чрез пробата от слюнка, тя се смесва със съединение, съдържащо специален молекулярен комплекс.

"Клиничните проучвания показват, че конвенционалният глюкометър може да открие вируса SARS-CoV-2 в слюнката на пациента в рамките на един час", казват авторите на проекта.

Учените заявяват, че глюкометърът открива наличието на такава концентрация на захар, която пряко корелира със съдържанието на вирусен протеин в слюнката. При здрав човек показателите ще бъдат нула.

Експертите отбелязват, че този метод за диагностициране на covid не може да бъде класифициран като прост, пише zdrave.to. Всички познати днес тестове обаче не работят с абсолютна точност. Разработчиците на метода, използващ глюкомер, твърдят, че той е сто процента ефективен.

Коментари (1)

Хипертрофирана значимост

Хипертрофирана значимост

28.10.2020 | 10:04

Резултати от тестиране не могат да са единственото основание за диагноза. Има две групи тестове, директни, откриват причинителя и непреки с оценка на имунния отговор, антителата. Писиари и антитела може да показват грешни резултати във всички стадии на ковид. Отрицателен писиар ще има при малко количество вирус в биоматериала и в късните стадии на инфекцията. В горните дихателни пътища вируса е само в първите няколко дни и слезе ли в белия дроб ще има отрицателен тест при налична инфекция в организма. С тампон от носоглътка, след хранене, миене на зъби, течности се подменя епитела, изследването не е екзатно.. А антителата се променят в хода на инфекцията IgM се поевяват в началотто, трети, пети ден след първите симптоми, IgG след десети ден. Колегата лабораторен лекар Швейцария, от филипиката срещу доц. Мангъров, още може да осветли тестовата инфо и научен консенсус

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?