Следвайте ни

Рекорден брой болни от грип Б у нас, няма коронавирус

viber icon

"Наблюдаваме ускорено развитие на втора вълна на грип Б. Досега не сме имали толкова големи области с болни от грип Б. Доказани са за последната седмица 12 случая повече от този вид грип, отколкото от доминиращия на нашата област грип".

Това заяви на извънреден брифинг проф. д-р Тодор Кантарджиев.

"Такова увеличаване на грип Б досега сме нямали. Анализа, който правим с една специална система, доказва нещо много интересно. В момента от грип Б боледуват най-много децата и младите хора в трудоспособна възраст. Много моля всички да взимат мерки за грипа - мити ръце, ползване на маски и избягване на контакт с болни хора", каза той. 

"Най-голяма е заболеваемостта в Бургаско, Варненско и общините в София област и Пловдив", заяви Кантарджиев. 

"Нямаме случай досега на коронавирус в България", добави Кантарджиев. 

Според него е добре да се пият витамини и да се ядат цитрусови плодове. 

Към този момент няма заразен с коронавирус у нас. Това съобщиха още на пресконференцията на Националния оперативен щаб. През нощта няма обработени нови проби. Във ВМА ще бъдат изследвани още 12 души.   

проф. д-р Тодор Кантарджиев

„Става въпрос за 8 души от Варна и 4 от Бургас. Има и доста чужди граждани – от Франция, Исландия, Германия и Румъния. Обсъдихме и епидемията от грип Б. Това натоварва лабораториите и ще доведе до намаляване на медицинските ресурси”, заяви началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

Директорът на Регионалната здравна инспекция Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева заяви, че в сряда (4 март) специалистите ще се съберат и в зависимост от последните данни за броя на заболелите ще решат дали отново да бъдат обявени грипна епидемия и грипна ваканция.

Крайните мерки ще бъдат взети, ако случаите на грип и остри респираторни заболявания са се увеличили значително.

Коментари (3)

Дезинфекцията

04.03.2020 | 08:20

При условие, че грипът обхваща младит хора как може да не пускате ваканция. Да не говорим, че най-вероятво вече има болни от коронавируса, които изобщо няма да бъдат изследвани и ще предадат заразата.

Отговори
1 0

формализъм в действие

03.03.2020 | 20:12

Няма случай на потвърден корона вирус, защото от пристигащите десетки хиляди всеки ден са взети проби на общо около 100 души до сега!

Отговори
2 0

ГОСТ

04.03.2020 | 07:17

ИМА НЯМА КАК ДА НЯМА СЛЕДЕТЕ СВЕТОВНИТЕ А ВЕ4Е И БЪЛГАРСКИ НОВИНИ.....:( ИСУСЕ СМИЛИ СЕ НАД МИЛАТА НИ РОДИНА НЕКА ПО СКОРО ПРИЗНАЯТ А НЕ КАТО ЩРАУСА ГЛАВАТА В ПЯСЪКА И....НИКАКВИ МЕРКИ ....ИСУСЕ СМИЛИ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?