Отличниците сред плодовете! Кои са с най-малко захар

С есента дойде и нуждата да засилим имунитета си, което най-често се случва с прием на витамини. Всеизвестен факт е, че плодовете са ценни носители на здравословните частички, но и с тяхната употреба трябва да се внимава.

Вярно е, че е хиляди пъти по-добре да изядем един банан вместо шоколад или нещо друго сладко, когато сме на диета, не трябва да забравяме, че и плодовете съдържат значително количество захари.

В този случай говорим за фруктоза, която макар и много по-полезна, също може да навреди на някои диети – например кетогенната.

Затова събрахме в списък онези плодове, които спокойно можем да включим в менюто си, без да се притесняваме от захарта.

Ябълка: Тя съдържа едва 10 грама захар на 100 грама плод. Така една средна по големина ябълка е едва 90 калории. 

Малини:  От 52-те калории, които ще приемем от 100 грама малини, само 4 грама ще идват от захари.

Пъпеш:  Когато похапваме една чаша пъпеш, или около 100-грамова порция, консумираме едва 8 грама захар и 64 калории.

Диня:  Подобно на пъпеша, динята предлага ниско количество захар, както и малко калории срещу 100 грама плод – едва 6 грама фруктоза в 46 калории.

Круша:  Една средна круша, или 100 грама, съдържа само 10 грама захар и 38 калории.

Портокал:  9 грама от общо 100 идват от захари в портокала. А един малък портокал ще ни коства само 56 калории.

Грейпфрут:  Само 8 грама захар ще намерим в половин грейпфрут.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?