Кой не трябва да яде грейпфрут

Полезен ли е грейпфрутът? Диетологът Анна Белоусова предупреждава, че похапването на този плод е нежелателно по време на лечението от COVID-19. Тя отбелязва, че също така не се препоръчва при пациенти с рак и сърдечни заболявания.

По-специално, не трябва да се комбинира при хора с рак на гърдата, тъй като редица лекарства, предписани за това заболяване, не се комбинират с грейпфрут.

Също така не е добре да се консумира от хора, които приемат лекарства за понижаване на холестерола (статини).

Те съдържат неврогенин и когато се комбинира с грейпфрут, неговите ефекти могат да бъдат намалени и, което е още по-лошо, да се получат нежелани странични ефекти.
Веществата, съдържащи се в грейпфрута, в комбинация с лекарства, могат да причинят сериозна вреда на организма и дори да доведат до смърт.

Това са някои лекарства, които понижават високото кръвно налягане; циклоспоринови антибиотици, лекарства против тревожност; кортикостероиди; антиалергични лекарства, които блокират Н1 рецепторите за хистамин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?