Следвайте ни

Какви заболявания причинява микровълновата фурна

Факт е, че микровълновата е сред най-любимите уреди в почти всяко домакинство

viber icon

Те се използват в САЩ от над 30 години, а от там станаха популярни по цял свят, пише zajenata.bg

Но дали микровълновите фурни са добър вариант за готвене? А отговорът е категорично не, защото има много по-добри варианти, благодарение на които се запазват хранителните вещества в храната ви.

 

Микровълновата фурна е форма на нейонизиращо лъчение . За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагнитната природа на атомите или ги йонизира. Това променя начина им на взаимодействие с други атоми и молекули около тях. Рентгеновите лъчи, гама лъчението и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. В момента на приготвянето ѝ храната ви се насища с високочестотни вълни, а някои хора твърдят, че това излъчване може да бъде вредно за вашето здраве. Както казахме вече, в съответствие с изследванията микровълновите фурни са опасни за здравето ни.

Как микровълните сготвят храната?

Как работят микровълновите фурни е това, което трябва да знаете: атомите променят полярността си. Това създава триене, което води до нагряване на храната.

Защо микровълновите фурни са опасни?

Експертите твърдят, че във вашата микровълнова фурна има 2450 000 000 херца. А най-лошото е, че количеството честоти, които вредят на човешкото тяло, е 10 херца. Бъдете внимателни и никога не стойте близо до работеща микровълнова печка. Няма да знаете дали тялото ви е било увредено от вредно изтичане от уреда, докато щетите вече не са станали непоправими.

Как микровълновата печка вреди на тялото?

 • Тя причинява вродени дефекти.

 • Води до развитие на рак.

 • Причинява катаракта.

 • Отслабва имунната ви система.

 • Намалява устойчивостта на вирусни и бактериални инфекции.

 • Може да доведе и до по-сериозни заболявания.

Какво прави микровълновата фурна с храната ни?

 • Разрушава химични и молекулни връзки.

 • Много експерти по света казват, че микровълновата печка изчерпва хранителните вещества от храната.

 • Микровълновото лъчение унищожава и деформира хранителните молекули, създавайки опасни радиоактивни съединения.

 • В микровълновата фурна майчиното мляко губи 96% от антителата си.

Структурата на сместа за бебета се променя, създавайки имунологични нарушения.

През 1992 г. е изследван ефектът върху участници в експеримент, които консумират зеленчуци, приготвени в микровълновата.

При тях се наблюдава следното:

 • бързо увеличение на нивата на холестерола

 • намаляване на хемоглобина, причиняващо анемия

 • намаляване на белите кръвни клетки

 • увеличение на белите кръвни клетки (което показва отравяне и увреждане на клетките).

Забележка: трябва да сте много внимателни и да сте наясно, че дори ако вашата микровълнова фурна е напълно херметична, все пак сте изложени на вредното въздействие на електромагнитните полета. Те могат да проникнат в човешките тела (поради което се използват за изграждането на рентгенови апарати), но могат да причинят и сериозни здравословни проблеми. Ако по време на работа на микровълновата стоите на 10 см от уреда, ще бъдете изложени на 100 до 500 mg лъчение. Стоейки на около 1 м от микровълновата, ще сте изложени на 1 до 25 mg.

Да, микровълновите фурни могат и да са по-бързи и по-удобни от конвенционалните фурни, но хранителната стойност на вашата храна и здравето на вашето семейство ще плащат висока цена за тези удобства.

Коментари (2)

Херц

Херц

03.07.2020 | 14:30

Глупости на търкалета. В статията не се позовават на нито едно сериозно научно изследване. Едва ли хората които не ползват микровълнова фурна са по-здрави от останалите.

Отговори
2 0
Иван Иванов

Иван Иванов

02.07.2020 | 03:39

В Щатите се използват повече от 60 години. Микровълновата е изобретена от немците през Втората световна война. И наистина е вредна.

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?