Следвайте ни

Докато заразата шества: СЗО с плашещо предупреждение към света

viber icon

От ССЗО съобщиха неприятни новини, докато светът все още се бори срещу пандемията от новия COVID-19, пише novini.bg. Ръководителят на световната организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди в свое изявление, че светът трябва да се готви за нови вируси, които отново ще бъдат предадени чрез животните на човека поради все по-ускоряващата се индустриализация и намаляването на естествения хабитат на животните за сметка на хората.

,,Знаем със сигурност, че в бъдещето ще се появят нови вируси и болести. Но също така имаме нужните инструменти, за да им се противопоставим. Разбира се, друг начин да се противопоставим на тези нови глобални заплахи е и чрез единение и общо сътрудничество'', заяви Гебрейесус на пресконференция.

Сегашната пандемия ни показа, че няма никаква разлика между богатите и бедни държави, тъй като всички здравни системи по света рухнаха под една или друга форма, посочи още той.

Ръководителят на СЗО призова всички държави по света да работят заедно и да инвестират в здравеопазването си, за да може следващата пандемия да бъде овладяна далеч по-бързо и ефективно.

В заключение Гебрейесус поиска от всички страни да предприемат необходимите мерки, за да гарантират сигурността и здравето на медицинските си работници.

Коментари (2)

Гост

Гост

22.09.2020 | 01:43

Това момченце,комунистчето от СЗО.подлога на Китай,е за съд в Хага,заедно с някои други от същата организация.Не свършиха нищо покрай т.н. пандемия,с нищо не помагат,а само всяват страх и паника.Това СЗО е направо за закриване.Ако тези спрат да говорят една седмица за болестта,а нея е има ,ще си се лекуват ,който има нужда и нищо по-различно от една камара болести.Ама пуста алчност за мангизи.Само не знам,какво спят големите рязузнавания,та не им хванат сметчиците,по които взимат от големите фармацефтични фирми пари.

Отговори
6 0
СЗО

СЗО

21.09.2020 | 22:47

Ама то и следваща пандемия ли вече проектират????

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?