Следвайте ни

Сензационно ВИДЕО: Тест за COVID-19 "разболя" сок от ябълки

viber icon

Истинска сензация в мрежата през последните няколко дни предизвика полско видео, в което мъж прави полеви експеримент с един от най-популярните бързи тестове за откриване на коронавирус.

На клипа се вижда как мъжът отваря дава чисто нови теста и поставя върху тях по една капка сок от ябълка. Само няколко секунди по-късно единият от тях вади положителен резултат за наличието на COVID-19 в плодовата течност, като мъжът зад кадър иронично отбелязва, че „Ябълковият сок е положителен за коронавирус“.

Видеото е пореден удар върху бързите тестове, които се прочуха по света със сериозните отклонения, които дават. В редица държави сред които Унгария и Австралия, здравните власти вече забраниха продажбите им в аптеките с мотива, че така се подвеждат потребителите. 

Световента здравна организация също е категорична, че към момента няма надежден бърз тест, който да може да се ползва в домашни условия. Въпреки това китайски продукти, които твърдят, че диагностицират коронавирус в домашни условия, само за няколко секунди са плъзнали из целия свят.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай