Следвайте ни

План Б: Търговците от моловете минават на онлайн продажби ВИДЕО

viber icon

Моловете в Пловдив се готвят за последни клиентски покупки преди затварянето им заради коронавируса в петък, ако мине предложението на здравните власти. Това притесни пловдивчани, които не са напазарували зимни дрехи и обувки, както и други необходими за сезона и домакинството неща.  

„Със сигурност търговските нужди остават на заден план пред здравето на хората, затова сме длъжни да се съобразим с всички критерии при една задължителна заповед“, коментира пред "Марица" Александрина Янева – мениджър в Plovdiv Plaza Mall.

Търговците там са наематели и всеки има възможност и право да отправи своите претенции към държавата за подпомагане, ако бъдат затворени. Решенията са индивидуални, като повечето се насочват към онлайн търговията. Много марки имат сайтове, в които може да се поръчва онлайн, но те също ще трябва да се съобразят с конкретните рестрикции за допускане на външни лица в мола, с цел търговия и доставки.

Към търговията в интернет ще се насочи и магазин за спортно облекло. Там вече имат опит от предишното затваряне. "Централният ни склад е в София, но ако нямат налични размери или определен артикул, се изискват от магазините в страната. Проверяваме и потвърждаваме дали стоката е налична и че е в добър търговски вид. След това ни изпращат товарителници. Ние ги опаковаме и ги изпращаме по куриер", обясни Георги Митев, служител в Sport Vision.

„Ситуацията е динамична. Стремим се да бъдем гъвкави и да взимаме адекватни решения спрямо промените. Нещата се изменят постоянно. Не ни остава нищо освен да чакаме окончателното решение на управляващите“, допълва Александрина Янева. Тя подчерта още, че през последните месеци моловете са станали център на общественото полезрение и са се превърнали в изкупителна жертва - според хората са се превърнали в място за разпространяване на заразата.

"Мога да оборя този факт с нашата грижа към посетителите. Раздали сме безвъзмездно над 70 000 маски на посетителите, на всички входове има поставени дизенфектанти. Следим да няма струпвания. Бяхме стриктни и в заповедта на Областната управа за недопускане на тийнейджъри без придружители. Това е едно място, което не генерира струпвания ​на големи опашки, така че моловете при добра организация са много по-безопасни и от някои големи хранителни вериги", каза Янева.

Автори: Паулина Гегова, Яница Марова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Граждани

Граждани

24.11.2020 | 20:29

Какво племе сме само! Всеки мисли само за себе си,за това сме ня тоя хал! Затваряне без да се слугува на този или онзи! На българина не може да се разчита.Лекари и експерти трябва да решат за затварянето.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай