Следвайте ни

Общинските съветници заседават втори ден, продават имот на морето ВИДЕО

viber icon

Втори ден заседават общинските съветници в Пловдив заради дългия списък от точки. До тук се стигна, след като заседанието в началото на декември беше отменено във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. Към вече старите, но належащи за вземане решения се добавиха и нови и така дневният им ред стана  общо 62 точки. В понеделник старейшините успяха да разгледат по-голямата част от предложенията – 42, така че днес им остава да вземат решение по 20 въпроса, свързани с града. 


Точно в 9 часа те ще започнат с дискусия дали да одобрят намерението на общината да продаде почивната си база на морето в с. Лозенец. Имотът е част от бившата почивна станция на МБАЛ "Св. Мина", който впоследствие премина към активите на община Пловдив. Базата обаче се е разрушила, защото старите бунгала от години не се ползвали. Тя се намира на метри от плажа, а началната му цена е 254 660 лева. Площта, върху която се простира базата е 1173 кв. м.


Местният парламент трябва да вземе решение и дали общината ще отдаде под наем празен терен с площ 7600 кв. метра на ул. "Напредък" срещу КАТ. Отдаването под наем е за пет години, но с изричното условие да се ползва за паркинг. Местата за паркиране в тази част на града са дефицит. Проблемът се задълбочава, когато има наплив от граждани в КАТ. Началната цена на търга е 2280 лева.  Предварително обаче се внася депозит, равен на тримесечен наем. Парите ще стоят на сметката на общината през целия петгодишен срок като гаранция.


Община Пловдив се готви да продаде на търг терен от 235 квадрата на бул. „Найчо Цанов“ 2, ако съветниците разрешат. Имотът е предназначен за застрояване до 5 етажа. Изготвената от независим оценител оценка дава цена от 134 600 лв. на терена. Дали това ще бъде началната цена на търга, ще трябва да решат общинските съветници. В предложението до тях се предвижда стъпката на наддаване да бъде 3000 лв.


Очаква се общината да прекрати и обявения конкурс за шеф на Медицински център VI. Причината е, че до крайния срок нито един кандидат не е внесъл документи за участие. Изборът за управител на Медицински център VI беше вторият за тази година. Първият беше прекратен в края на юли, защото единственият кандидат в него беше дотогавашната шефка д-р Станка Павлова, която беше освободена заради лоши финансови резултати. На 24 септември за и. д. управител беше избран д-р Веско Стоилов, но на 13 октомври той подаде оставка по лични причини.

Снимка: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай