Следвайте ни

Локдаун до 21 декември, вижте новите мерки в страната ВИДЕО

viber icon

Свързани новини

Затягането на противоепидемичните мерки ще започне в петък вечерта. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов преди минути. Ще бъде въведен почти пълен локдаун в държавата, който ще продължи до 21 декември. На брифинга в Министерски съвет думата взеха още министърът на икономиката Лъчезар Борисов и на социалната политика Деница Сачева.

Мерките са следните: 

- Преустановяват се присъствените занятия от 1 до12 клас, всички извънкласни дейности, занимални и др., висши училища, езикови центрове, образователни центрове и школи, детски градини и ясли.

- Преустановяват се конгреси, семинари, тиймбилдинги, обучения.

- Всички групови културни мероприятия се преустановяват, изключение правят посещенията на театри с капацитет 30% и с маски.

- Спират всички частни тържества с над 15 човека.  

- Преустановяват се всички колективни и индивидуални мероприятия  тренировки и състезания за лица до 18 год.

- Преустановяват се посещенията във фитнес центровете.

- Затварят всички заведения за хранене и кафенета, могат само да доставят.

- Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, търговските центрове и молове, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, банки, дрогерии, оптики, зоомагазини, застрахователи офиси на телекомуникационни оператори. Магазините, които са малки по кварталите, продължават да работят.

- Преустановяват се груповите туристически посещения в страната и чужбина.

- Парковете остават отворени, не се налага вечерен час.

Свързани новини

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

Ба си благодарноста

Ба си благодарноста

25.11.2020 | 22:37

Забелязах един коментар Човека предлага своята бъдеща ваксина бецвъзмезно на паникьосани паникьори да си я бутат където щат А вместо благодарност човека получава обругаване Туй е еврейската благодарност Ами като не искате ваксина без пари дарена от сърце Яжте л..........на .. .

Отговори
2 1
Колкото е за нужника

Колкото е за нужника

25.11.2020 | 20:05

Колко и ти търбух и машина за материал за тоалетна

Отговори
0 0
Да ви е сладко търбуси

Да ви е сладко търбуси

25.11.2020 | 19:31

Е офисни търтей След като недоволствате и не искате хлебарите да минат на Онлайно да ви пройзвеждат хляб или от в къщи както вие търтей призовавате и че това не било никакъв проблем.Нека в хляба който пълните офисните си търбуси има поне една капчица пот от от челото на хлебарите заразена с вирус Ручайте сладко леб напоен с потта на глупендъри уроди и ония всички определения който използвате към.тези който трябва да работят за да ви напълнят търбусите

Отговори
3 2
КУКУ

КУКУ

25.11.2020 | 19:42

Колко поста успя да пуснеш за деня? Кой от кой по-т ъпи? Какви хлебари, какви офиси, какви глупости? България в последните няколко седмици е една от държавите в света с най-високи смъртности от Ковид, което наложи затварянето. Няма как държавата да стои и да гледа как умират по 150 човека на ден.

Отговори
3 3
Симеон Стоев

Симеон Стоев

25.11.2020 | 16:45

Призовавам редакцията да не показва физиономията на това недоразумение, фелдшерчето с голата глава, защото плаши бабите и... гаргите. Този ако имаше поне малко достойнство, щеше да се скрие вдън земя, когато, осъденият на два пъти за лъжа министър председател ББ, за първи път му скръцна със зъби и наложи волята си. Аман от лизачи и драпащи за президентския стол...

Отговори
8 6
Хлебари Започнете да работите дистанционно от дома си

Хлебари Започнете да работите дистанционно от дома си

25.11.2020 | 15:38

Абе защо хлебарите тъпани даули лумпени крещящи само за 21 дена не ви направят ЛокумДаун и не вземат дистанционно да пройзвеждат ХЛЯБ от дома си па да ви хванат паяжина онези отвори там отзад Та белким млъкнат завинаги и ония отвори с който бълвате глупости отпред завинаги

Отговори
5 5
гадове

гадове

25.11.2020 | 14:16

мръсни

Отговори
8 6
У нас

У нас

25.11.2020 | 13:56

Български медии немогат да използват българска дума на “ локдаун”. 10 заглавия едно и също, не се учудвам, че са партенка на властта.

Отговори
11 1
Майната от Бруклин

Майната от Бруклин

25.11.2020 | 15:35

Също и тиймбилдинг

Отговори
7 0
КукуПсихар

КукуПсихар

25.11.2020 | 11:48

Ковид глупаци и аз си отстъпвам ваксината на зомбита като вас. Цялата злоба , която имате си я дръжте в землянките. Циркът с мерките е за да доубият бизнеса. Последствията ще са по страшни от Пландемията. Носете маски и на задниците, ще ви трябват.

Отговори
16 19
КУКУ

КУКУ

25.11.2020 | 13:03

Никой не ти иска тъпото мнение. Цял свят разбра за какво става въпрос, тука тъпана си ръси тъпотиите зомбита, землянки и т.н. И най-важното от всичко, което се случва не научаваш нищо и никакви изводи не си правиш. ТЪПАН! Хващай и емигрирай нанякъде - там ще можеш да си правиш каквото искаш. Ограничителни мерки има само в България.

Отговори
10 13
Гергьовденско агне

Гергьовденско агне

25.11.2020 | 10:23

Искам да попитам т.нар. управляващи, все пак кой ще работи в тази държава когато затворят училища, детски градини и ясли. Защото явно и малкото хора, които ще могат да работят всъщност ще си гледат децата. Или може би "по-добрият вариант" е да ги заведем при бабите и дядовците, които трябва да пазим. КЪДЕ и КАКВА ВИ Е ИДЕЯТА< уважаеми УМНИ глави??? А лекарите, които трбява да ни лекуват и да се борят с вируса и абсурдната ситуация, с децата си ли да ходят наработа???

Отговори
23 18
...

...

25.11.2020 | 10:47

Идеята е да не умират хора заради липса на легла. Идеята е да се облекчи здравната система. Като имаш дете си го гледаш, повечето хора дистанционно работят от месеци. След няколко месеца ще ни ваксинират при повече късмет и всичко ще е ок.

Отговори
24 20
Да пази Господ!

Да пази Господ!

25.11.2020 | 10:53

Да ни пази Господ от хора, мислещи като теб! Ваксинирай се два пъти, отстъпвам ти моята ваксина!

Отговори
25 13
до да пази господ

до да пази господ

25.11.2020 | 10:59

Абе ти мало умно същество конспиративно долно гнусно само за дебелия си гъ з ли мислиш не те ли интересува че умират хора бе нещастно лай но!? Ти си егоист като много други които ги интересува егото им и парите не и здравето на останалите! А дано хванеш най лошата форма на китайския да запееш друго гнусно ла йно

Отговори
9 25
Да ама Не

Да ама Не

25.11.2020 | 11:05

Не знам да ли знаеш приятелю, че детските градини и училищата са основен източник на разпространение на всякакви зарази. Децата не са виновни, те са деца да са ни живи и здрави. Виновни са родители като теб, че ги водят болни в гореспоменатите заведения. Има начини да работиш и да има кой да ти гледа децата, има гледачки, има съседи, има баби и дядовци. Това, че си отишъл на гурбет в друго населено място си е твой личен проблем.

Отговори
15 17
КУКУ

КУКУ

25.11.2020 | 13:04

На бас, че точно ти ще намериш начин да работиш в тия 3 седмици, не 3 ГОДИНИ.

Отговори
3 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?