Следвайте ни

Багер разруши сградата на бившия ТЕЛК ВИДЕО

viber icon

Бившата сграда на ТЕЛК на ул. „4 януари” вече е в историята. Агонията по премахването й продължи повече от 5 години. 

Двата изхода на „4 януари” тази сутрин бяха опасани от предупредителни жълти ленти. От терена около сградата последните дни бяха разкарани всички паркирани автомобили.

Рано сутринта тежък багер започна да руши с кофата си дебелите зидове на сградата.

За час една четвърт от нея се превърна в купчина тухли. Кметството на „Централен” бе наело и бригадата на майстор Петър за рушенето й. 

„Бутали сме големи къщи в цяла България. Днес багерът руши, а утре за един ден ще изнесем всичко от терена”, обясни бригадирът Петър. В екипа му по рушене влизаха още петима юнаци от „Столипиново” и „Шекер махала”. 

Събарянето на сградата, от която още преди пет години се изнесе персоналът на ТЕЛК, стартира след като неколцина работници първо премахнаха керемидите от покрива. След това демонтираха вратите и прозорците. 

От Община Пловдив бяха решили да сторят многоетажен паркинг, но до изграждането му така и не се стигна. 

Преди няколко месеца новата управа предприе опити за актуализацията на проекта, за да разшири пешеходното пространство. Пари за строеж обаче няма, нито е избран изпълнител.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

възмездие....

възмездие....

15.08.2020 | 10:20

боклуци мизерници...това беше една прекрасна детска ясла...в центъра на града за работещите хора.....но в този град в тази админстрация само се руши за пари...... господ да ви съди безбожници отвратителни........децата ми израстнаха тук......продажници всичко е за пари и рушвети....за да издигнете тук нова сграда ...... е как един достоен пловдивчанин няма в тая селска администрация.......в управата на града трябва да са само поколения доказани пловдивчани.....кювлиите в тракия и околностите.........................

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?